Фізична реабілітація з допомогою коней

Оприлюднено Posted in Без рубрики, Цікавинки від студентів

  У попередній статті ми познайомили вас із місцем та голосними персонами , які залучені до процесу іпотерапії.
Цього разу  хочемо розказати вам про деталі проведеня занять з фізичної реабілітації з допомогою коней.
Головним кроком для ветеранів є знайомство з нашою командою –  тренерами Олександрою та Маргаритою, а також з  кобилами Радою та Болівією.

  Рада – “кобила першого контакту”, як її називає її власниця Олександра. Вона є орловсько-тяговозного походження, має невеликий зріст (приблизно 1,5м у холці), довгу сильну спину, міцні ноги, дуже спокійний та допитливий характер (вона із задоволенням приймає почухування та дуже кумедно випрошує смаколики).


  Болівія – це кобила верхового типу, вона підходить як для новачків, так і для досвідчених вершників, оскільки її виховували  на кінному заводі із виїздковим направленням. За походженням вона суміш вестфальської породи та УВП (українська верхова порода) – (її тато чистокровний вестфал, мама – суміш із УВП). Вона досить висока (приблизно 1,7м у холці), має хороші дані з професійної точки погляду. Має дуже гарний власний баланс. З її допомогою ми вчимо наших вершників чіткому, спортивному керуванню , а також рисі та галопу (якщо вони мають бажання вивчити нові алюри).


  Цим кобилам по 14 років, Болівія старша лише на півроку від Ради.
Зараз осінь і вже стає холодніше тому зараз наші пухнасті моськи змінюють літню шерсть на зимову: літня коротка випадає, на її місці виростає довга зимова і пухкий підшерсток. Взимку вони схожі на ведмедиків.
Чистити їх у цей період надзвичайно “весело”: увесь одяг у шерсті, яка злітає з них.

 Авторка статті : Щербина Маргарита, студентка 3 курсу факультету ветеринарної медицини Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Гжицького