Іпотерапія для військових

Оприлюднено Posted in Цікавинки від студентів

   Щонеділі  у селі Суходіл, Львівської області проходять заняття з іпотерапії для ветеранів російсько-української війни, які зараз проходять реабілітацію у центрах “Галичина” (с. Великий Любінь) та “Хуторівка” (м. Львів).
   Хлопці мають різні ступені ампутацій та різні форми психологічних травм іх якими вони працюють у реабілітаційних центрах. На іпотерапію вони приїжджають як на додаткові фізіо-психологічні заняття.

 Заняття проводять Олександра Хандогіна (психолог, психотерапевт, спів-голова ГО “Федерації ветеранського та адаптивного кінного спорту України”, власниця коней Болівії і Ради, з допомогою яких і проходять заняття) і Щербина Маргарита (тренер верхової їзди, студентка ЛНУВМБ імені С.З. Ґжицького).


Допомагають ветеранам Оксана Головко (психолог реабілітаційного центру “Галичина”, артерапевтка), Тетяна Ларіна (волонтерка), Тетяна Волкова (волонтерка).


Веде роботу іпотерапії психотерапевт “Галичини” – Сергій Тітаренко (ветеран, має параліч нижньої частини тіла внаслідок травми отриманої від падіння воєнного літака, пілотом якого він був, це було у 2014-му році –  відтоді вивчив психологію і психотерапію, працює психотерапевтом на рівні “Рівний Рівному” (бо має безпосередній бойовий досвід))

Тільки разом до перемоги !

https://galinfo.com.ua/news/

Авторка статті: Щербина Маргарита, студентка 3 курсу факультету ветеринарної медицини Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Гжицького